Tafelstyling

Paastafel styling 2017

Afgelopen week had ik last minute toch besloten om nog een blogpost te schrijven voor Pasen. Daarin staat een leuke DIY voor boven je tafel (deze vind je hier). Zelf ben ik er nog steeds verliefd op ♥. Ik kreeg ook nog een hele goede tip van een collega van me om de bloemen langer goed te houden. Watjes nat maken, deze op de steel van de bloem leggen en er dan groen bloemtape omheen wikkelen (zodat je ze niet ziet), zo blijven de bloemen langer mooi. Je kan natuurlijk ook speciale buisjes kopen waar je bloemen in kan doen met een beetje water, maar ik vond dat van die watjes en bloementape toch ook wel een hele goede tip 🙂 . Nadat ik klaar was met de DIY maken, heb ik mijn tafel gestyled zodat je inspiratie op kan doen hoe ik mijn paastafel dek. Ben je er benieuwd naar, lees dan snel verder!

Tot een aantal jaar geleden deed ik eigenlijk niet zo heel veel aan Pasen, maar sinds een paar jaar ga ik gezellig bij familie eten of ik nodig ze uit bij mij. Hierbij vind ik het erg leuk om mijn paastafel leuk te stylen. Dit kan zijn voor het ontbijt, voor de lunch of voor het diner. Alle gangen zijn leuk om een tafel voor te stylen, vinden jullie ook niet?

Doordat ik mijn paasversiering boven mijn tafel al erg mooi vind, heb ik ervoor gekozen om de tafel verder niet te druk te maken. Dan zou de aandacht van de mooie versiering af gaan en dat zou ik zonde vinden. Ik heb er dan ook voor gekozen om dit jaar geen tafelkleed op tafel te leggen. Mede ook doordat ik het hout erg mooi vind combineren met de rest van de versiering en styling op de tafel. Zo heb ik geprobeerd om de rust erin te houden.

Daarnaast heb eigenlijk alleen maar items op tafel gebruikt die ik al langere tijd in huis heb, zo kostte het me geen extra geld. Ik heb bij mijn servies wat leistenen onderzetters toegevoegd om het wat mooier te stylen. Deze heb ik een aantal jaar geleden van een vriendinnetje gekregen, zij deed er niets mee en wilde ze weg doen. Doordat ik zo van stylen hou, dacht ze gelijk aan mij. En ik moet zeggen dat ik ze al aardig wat keren gebruikt heb bij het stylen van mijn tafel 🙂 .

Ik heb niet heel veel op tafel gezet, omdat het anders veel te vol zou worden. Maar ik heb wel een aantal design accessoires op tafel gezet. Van het designmerk Menu heb ik een aantal jaar geleden wat items gekocht welke normaal gesproken altijd in mijn keuken staan (deze kan je onder andere bij MisterDesign kopen). Maar voor de styling van de paastafel, heb ik ze op tafel gezet. Want ze matchen perfect met de rest van de styling op de tafel. Vinden jullie het ook geen perfecte match ;-)?

Ik heb ervoor gekozen om in de Menu Norm Wire Bowl fruitschaal broodjes te leggen die lekker gegeten kunnen worden, zowel bij het ontbijt als bij de lunch. Normaal gesproken gebruik ik deze mooie schaal om mijn fruit in te leggen. Maar nu ik hem zo gebruikt heb om te stylen, ga ik deze zeker vaker gebruiken om te stylen op tafel. Want hij staat prachtig. Dit komt denk ik met name door zijn simpele ronde vorm, wat door het draadwerk ook erg speels en net even wat anders overkomt. Doordat hij deze eigenschappen heeft, heb ik hem een aantal jaar geleden ook gekocht. Ik vond hem gelijk erg mooi als fruitschaal, maar hij kan dus zeker ook als schaal gebruikt worden voor broodjes (of iets anders).

Wat hoort er daarnaast bij Pasen zeker op tafel te staan, eieren!! Ik heb in mijn eierdopjes decoratie-eieren gezet, maar je ze ook zelf zo schilderen om een leuke styling te krijgen op tafel. Je hebt er alleen wat zwarte en witte verf voor nodig ;-). Maar doordat ik erg druk was geweest met mijn bloemen DIY boven tafel, had ik daar geen tijd meer voor hihihi.

Als ik eieren eet, wil ik altijd wel peper en zout erop. Daardoor staat mijn prachtige peper- en zoutstel, ook van het designmerk Menu op tafel! Ik ben nog steeds zo blij dat ik deze een paar jaar geleden gekocht heb. Bij mijn setje ging het om twee zwarte bottles. Maar je kan ze in vele kleuren en combinaties krijgen. Ik moet nu namelijk wel elke keer erg goed aan de bovenkant kijken wat zout is en wat peper. Maar daar ben ik ondertussen aan gewend en ik zie het gelijk ;-).

Met name de combi van het zwart met het hout, vind ik erg mooi aan dit peper- en zoutstel. Het matcht mooi met de rest op tafel en in mijn keuken ♥

Naast mijn servies heb ik nog twee vaasjes op tafel gezet met daarin dezelfde bloemen als die ik bij mijn DIY-project gebruikt heb. Zo heb ik geprobeerd er één geheel van te maken. Tevens heb ik op de borden één bloem gelegd die overeen komen met de bloemen in mijn DIY-project. Ik vind het zo’n plaatje en de gele kleuren maken me erg blij en geven me echt een paasgevoel!

 

Ik wens jullie een heel fijn Pasen en ik ga me eens klaar maken voor een lekkere paaslunch 🙂

Liefs Juud

Deze blogpost is in samenwerking met MisterDesign tot stand gekomen (zie ook tekst onder het kopje ‘copyright en samenwerkingen’ onder aan de pagina) 

Previous Post Next Post