Interieur

Love for wooden animals

Zoals jullie in mijn eerdere blogpost en mijn instagrampagina hebben kunnen zien, ben ik gek op de combinatie van wit, hout, groen en zwart. Daarnaast heb ik de laatste tijd ook regelmatig een item in mijn interieur toegevoegd wat te maken heeft met dieren. Zo heb ik een ixxi met een vogel erop, posters met prints van dieren erop, etc. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik steeds meer planten (en dus natuur) in huis heb. Het past perfect in mijn ‘urban jungle’ en groene stijl. Zo ook mijn nieuwste item 🙂

Kunnen jullie hem al zien in de foto hierboven ;-). Ik heb een familielid aan mijn houten dierenfamilie toegevoegd :-). Ik ben al eventjes fan van hem, maar nu heb ik hem toe kunnen voegen aan de familie.

Voor een samenwerking met MisterDesign was ik het lijstje met collector’s items op hun website aan het doorscrollen en toen kwam ik deze beauty tegen. Ik wist het meteen, deze ga ik kiezen om te stylen in huis! Waarna ik hem via MisterDesign heb gekregen. Het is de ‘monkey‘ maatje S van Kay Bojesen geworden, jullie kennen hem vast wel!

De designer is Kay Bojesen, hij beoogd het maken van tijdloze items. Ik vind dat goed gelukt. Deze aap vind ik prachtig en ik denk dat hij altijd in huis zal passen. Met name doordat hij van hout (limbahout en teak) gemaakt is en je hem op veel verschillende plekken kan stylen in huis (en niet alleen in de kinderkamer ;-)).

 

Zo kunnen jullie in de foto’s hierboven zien, dat ik de aap op verschillende plekken in huis gestyled heb. Het was erg leuk om allerlei plekken op te zoeken waar deze gezellige aap kon bungelen en mooi kon zijn :-). Zo heeft hij tussen mijn planten gezeten, aan een tak in mijn boom gehangen, op mijn eettafel gezeten (gelukkig lag er geen eten op, anders had hij het misschien opgegeten hihi), aan mijn nieuwe Muuto lamp gehangen (gelukkig was hij voorzichtig), op mijn koffiezetautomaat gezeten en op het urban jungle bankje gezeten waar voor de gelegenheid de wereldkaart op stond.

Ik vind hem op alle plekjes leuk staan en ik denk dan ook dat hij veel verschillende plekken in huis gaat krijgen. Dus jullie zullen hem regelmatig op een ander plekje zien zitten en bungelen denk ik 😉

 

Naast dat de monkey van Kay Bojesen toch echt een beauty is en hij perfect bij de rest van mijn interieur en stijl past, heeft hij nog wel een reden waarom ik hem graag wilde.

Toen ik een paar jaar geleden in Indonesië op vakantie was, kocht ik mijn eerste houten dier als souvenir. Ik kocht daar een prachtige olifant uit hout gesneden. En altijd als ik daar naar kijk, denk ik terug aan mijn reis naar Indonesië. Vorig jaar kocht ik in Zuid Afrika een giraffe uit hout gesneden en als ik die zie, denk ik dus terug aan mijn reis naar Zuid Afrika.

Tijdens mijn reizen ben ik al in verschillende landen apen tegen gekomen op de meest prachtige plekken en het leek me altijd al leuk om een mooie houten aap aan mijn familie toe te voegen. Helaas kon ik op de vakantiebestemmingen elke keer geen mooie vinden.

Toen ik de monkey van Kay Bojesen zag, moest ik daar gelijk aan denken en hij leek ook wel een beetje op de apen die ik tijdens mijn reizen tegen gekomen ben. Elke keer als ik naar de monkey kijk, denk ik toch ook weer even terug aan die mooie reizen die ik tot nu toe al gemaakt heb ♥

Zoals jullie al gelezen en gezien hebben, heeft de aap al veel plekken gezien in huis. Zo leuk om hem elke keer weer ergens anders te stylen en hij staat ook op zoveel plekken ;-). Ik denk dan ook dat jullie hem regelmatig terug zien komen op foto’s ;-). Dus tot snel 🙂

Liefs Juud

Deze blogpost is in samenwerking met MisterDesign tot stand gekomen (zie ook tekst onder het kopje ‘copyright en samenwerkingen’ onder aan de pagina) 

Previous Post Next Post