DIY, Interieur

DIY kapstok

Afgelopen paar weken is het even stil geweest op mijn blog. Maar na mijn welverdiende vakantie (al zeg ik het zelf hahaha) ben ik er weer ūüôā . Een tijdje geleden¬†zette ik al een blogpost online met mijn urban jungle hoekjes in huis, daarbij kwam ook¬†de hoek van de kapstok bij te staan. Dit is voor mij toch wel √©√©n van mijn favoriete urban jungje hoekjes.¬†Toen beloofde ik al dat ik een uitgebreide blogpost over mijn zelf¬†gemaakte kapstok online zou zetten ;-), hierbij is hij dan ūüôā

Mijn zelf gemaakte kapstok heb ik al even, hoe lang weet ik niet meer precies. Misschien¬†ondertussen alweer 2 jaar, maar vorig jaar heb ik¬†deze hoek nog wat aangepast door een leuk¬†‘urban jungle’ behangetje¬†toe te voegen.¬†Daar ben ik¬†toch nog steeds super blij mee, want het ziet er een stuk leuker uit zo met het behang erbij ‚ô•

Deze kapstok heb ik zelf gemaakt, samen met mijn vader. Het enigste wat we nodig hadden was:

  • 5 op maat gezaagde stukken underlayment (kies zelf de maat die je wilt voor de kapstok)
  • steigerbuis
  • koppelstuk voor steigerbuis
  • schroeven om kapstok in elkaar te zetten en schroeven en pluggen om de kapstok¬†aan de muur te bevestigen
  • boor en schroevendraaier

Het ontwerp heb ik bedacht door allerlei idee√ęn te combineren die ik ooit eens tegen gekomen was op plaatjes. Ik wilde in ieder geval iets met hout en steigerbuis en ik wilde een plek hebben om iets op te kunnen bergen. En ik wilde hem simpel houden. Dit is volgens mij wel gelukt ;-), vinden jullie ook niet?

Ik heb de plaat underlayment op maat laten zagen bij de lokale bouwmarkt, maar dit kan je ook zelf zagen. Van tevoren had ik al bedacht wat de maten moesten zijn. Bij het in elkaar zetten, was het nog wel even spannend hahaha. Want één van de platen bleek net wat millimeter af te wijken na het zagen (wat kan gebeuren). Maar dankzij mijn handige vader, is het toch gelukt om hem in elkaar te zetten.

Aan de muur hebben we hem bevestigd door de achterplaat met 6 schroeven aan de muur te schroeven (6 schroeven zijn misschien wat overdreven, maar ik hang hem liever goed op dan dat hij opeens naar beneden komt zetten hahaha). Wat was ik blij met het eindresultaat en het handige is ook dat er veel jassen aan kunnen hangen. Voorheen had ik een haakjeskapstok met maar 6 haakjes. Dus dit was toch wel een hele verbetering. Genoeg ruimte om alle jassen (en sjaals en tassen ;-)) op te hangen!

Het toevoegen van het ‘urban jungle’ behang maakte mijn hoek met de kapstok nog mooier. Ik word nog steeds erg vrolijk als ik de hoek zie¬†als ik thuis kom¬†en ben er nog steeds gek op! Ik vind het behang mooi matchen bij het hout en ijzer van de steigerbuis. Het opbergvak hield ik daarom wel rustig met een mooie geruite opbergdoos (waar je handschoenen etc in kan doen), een paar kleine plantjes en twee mooie rustige prints.

Al met al ben ik nog steeds super blij met mijn DIY kapstok en ben ik er trots op dat ik deze samen met mijn vader gemaakt heb. Ben reuze benieuwd wat jullie ervan vinden ūüôā .

Liefs Juud

 

Previous Post Next Post